Pogon kompanije Intral u Tuzli pred zatvaranjem, bez posla bi moglo ostati 200 radnika

Kompanija Intral BH iduće sedmice mogla bi zatvoriti svoj proizvodni pogon u Tuzli, a upitno je 200 radnih mjesta.


Dvije godine nakon kupovine proizvodnih pogona nekadašnjeg privrednog giganta Fabrike obuće Aida u Tuzli, kompanija Intral BH našla se u problemima zbog čega im prijeti zatvaranje u ovom gradu.

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, pandemija koronavirusa nanijela je veliku štetu u poslovanju ove kompanije zbog čega je menadžment prinuđen donijeti ključnu odluku o zatvaranju pogona u Tuzli.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, odluka o zatvaranju proizvodnog pogona u Tuzli trebala bi biti donesena tokom iduće sedmice, kada će biti poznata i sudbina skoro 200 radnika koliko ih je zaposleno.

Kompanija Intral BH u Aidinim pogonima obuću proizvodi već skoro pet godina, a prostorije su po cijeni od 3,5 miliona KM kupili u julu 2018.

Papuče, sandale, cipele i čizme dio su njihovog proizvodnog asortimana, a svojim kvalitetom nametnuli su se i na svjetsko tržište.

Međutim, u proteklim mjesecima zbog pandemije koronavirusa poslovali su bez profita, a produktivnost je spala za 70 posto od ranijeg ukupnog angažmana prenosi Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79