(VIDEO) Pojavili se TikTok snimci Kadira Bihorca (17) koji je pregazio druga Emira Rožajca (20)

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Novopazarskoj ulici u Sjenici, poginuo je 20-godišnji Emir Rožajac, a 17-godišnji Kadir Bihorac je teško povrijeđen.

Svjedoci su policiji rekli kako je Kadir Bihorac zamolio Emira Rožajca da izađe iz automobila kako bi snimio njegovu divljačku vožnju sa kojom bi se mogao hvaliti po TikToku.

Emir snimao jurcanje jarana sa automobilom za TikTok, on ga pokosio

Tako je i bilo, Emir je izašao iz automobila, krenuo snimati, a onda je Kadir izgubio kontrolu nad vozilom i pregazio Emira.

Emir je podlegao povredama, a Kadir je teško povrijeđen nakon što se automobil prevrnuo na krov.

Oglasila se i policija u Novom Pazaru koja kaže da je lišila slobode 17-godišnjeg K.B iz Sjenice zbog krivičnog djela teškog prekršaja protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

“On se sumnjiči da je sinoć, oko 22 sata, na kružnom toku u Sjenici, upravljajući Passatom bez vozačke dozvole, prešao na trotoar i udario dvadesetogodišnjeg pješaka iz Sjenice, koji je izgubio život na licu mjesta,” navodi se u saopćenju MUP-a.

Sedamnaestogodišnjak je priveden nadležnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Na TikTok profilu 17-godišnjeg Kadira Bihorca vidi se kako mu nije prvi put da snima divljačku vožnju.

Na jednom od videozapisa vidi se starija osoba, za koju se pretpostavlja da je otac Kadira Bihorca, kako vozi automobil brzinom preko 265 km/h.

Kadir i njegov otac su očigledno ljubitelji brze i divljačke vožnje, što je rezultiralo ovakvom tragedijom. Ovakvo ponašanje je za svaku osudu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79