Pokrenuta incijativa: 27 miliona KM planiranih za helikopter izdvojiti za sanaciju deponije “Smiljevići”

Vijeće sarajevske općine Novi Grad usvojilo je na današnjoj sjednici inicijativu vijećnika Samira Čajića (SBB) kojom će se od Skupštine i Vlade KS tražiti da se više od 27 miliona maraka, koliko je Ministarstvo unutrašnjih poslova KS s Admirom Katicom (NiP) na čelu planiralo za nabavku helikoptera, usmjeri u rješavanje problema deponije „Smiljevići“.

Kako je kazao Čajić, inicijativa koja će biti upućena u Kanton kao stav Općinskog vijeća Novi Grad podržana je većinom. Samo su suzdržani bili iz Naše stranke, a protiv iz Naroda i pravde.

Nemaju ni helikopter, a žele kupiti i hangar!

Deponija „Smiljevići”, inače, jedan je od trenutno gorućih problema u Kantonu Sarajevo. Zbog lošeg stanja na deponiji direktno su ugrožene desetine hiljada građana, a indirektno cijeli Kanton, pa i šire.

Građani novogradskih naselja koja se nalaze u blizini deponije u više navrata u proteklom periodu protestirali su, a čak su bili i blokirali deponiju. Za vrijeme protesta mnogi su pokazivali i nalaze ljekara djece u kojima je pisalo da su oboljela zbog štetnog djelovanja otrova iz deponije.

MUP KS sa ministrom Katicom na čelu kupuje helikopter koji vrijedi 12 za 27 miliona KM

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79