Pokrenuta istraga u Posušju: Uz agregat, provest će se vještačenja dimnjaka i šporeta iz vikendice

Milan Galić, šef policije Zapadnohercegovačkog kantona danas je u Posušju potvrdio da istraga u vezi nezapamćene tragedije u Tribistovu još nije okončana.

Nakon što je jučer u Mostaru urađena obdukcija, podsjetio je na to da su na analizu u Sarajevo poslani uzorci krvi i urina.

Plinovi iz agregata

Galić je naveo da će biti provedena toksikološka i hemijska vještačenja, ali i mašinska te protupožarna.

Budući da je uzrok smrti osmero mladih Posušaka gušenje, koje je najvjerovatnije nastupilo usljed ispušnih plinova iz agregata koji se nalazio u ostavi uz prostoriju gdje su nađeni mladići i djevojke, neophodno je uraditi vještačenje tog uređaja.

Međutim, Galić je otkrio da će, uz agregat, biti provedena vještačenja šporeta na drva i dimnjaka.

Utvrditi kako je došlo do gušenja

– U vikendici je, a što je utvrđeno tokom uviđaja, bio i šporet u kojem je bilo žeravice, a kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, odnosno, da bi se utvrdilo kako je došlo do gušenja, provest će se i vještačenja dimnjaka. Također, po potrebi saslušat će se i druge osobe na sve okolnosti – kazao je Galić Avazu danas u Posušju uoči sahrane Mireli Rezo i Stjepanu Jukiću.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79