Pokret “Za nove generacije” prvi put izlazi na izbore, na listi više od 2/3 visokoobrazovanih osoba!

Politički pokret “Za nove generacije” danas je predao kandidatske liste za oktobarske Opće izbore.

“Nakon manje od četiri mjeseca, kako smo se pojavili na političkoj sceni, uspjeli smo okupiti mlade, kvalitetne i vrijedne osobe, koji su zajedno s iskusnim političkim liderima Zlatkom Miletićem i prof. dr. Damirom Marjanovićem, ovih mjeseci radili na Izbornoj strategiji i rješenjima za kvalitetniji život sugrađanki/a BiH”, saopćili su.

Ističu kako su sretni i ponosni jer su sugrađanke/i prepoznali njihov pokret kao jedan kvalitetan i drugačiji politički subjekt u Bosni i Hercegovini, te ih podržali sa preko 5.000 potpisa podrške i poslali preko 2.000 zahtjeva za pristupanje pokretu Za nove generacije.

To je rezultiralo podnošenjem kandidatskih listi CIK za tri nivoa vlasti: Parlamentarna skupština BiH, Parlament Federacije BiH i Kanton Sarajevo.

Od ukupno 51 kandidata je: 70% osoba koje se prvi put kandiduju na izborima, 45% mladih ispod 35 godina starosti, preko 45% kandidatkinja, 69% visokoobrazovanih kandidata/kinja (14% doktora nauka, 9% magistara i 77% VSS/VSŠ).

Nosioci kandidatskih listi:

-Zastupnički/predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH: Zlatko Miletić

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH: Minela Bučan (izborna jedinica 11) i Arijana Turković (izborna jedinica 7)

Kanton Sarajevo: prof. dr. Damir Marjanović

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79