Pokušaj likvidacije Amira Pašića Faće: Lirimu Bytyqiu produžen pritvor

Lirimu Bytyqiu produžen je pritvor za još dva mjeseca zbog krivičnog djela “Pokušaj likvidacije”, a ova mjera Suda izrečena je zbog opasnosti od bjekstva, potvrdila je Azra Bavčić glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Kosovski državljanin se sumnjiči za pokušaj likvidacije Amira Pašića Faće u Ulici Bazardžani na Baščaršiji u Sarajevu iz 2007. godine.

Ove navode za pokušaj likvidacije Amira Pašića za Hayat potvrdila je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Azra Bavčić, koja je dodala da je Bytyqi izručen u našu zemlju zbog krivičnog djela iz 2007. godine.

Bytyqi se i prema predmetu Državnog tužilaštva BiH tereti za likvidaciju Ramiza Delalića. On je osumnjičen da je zajedno sa još jednom osobom u Delalića ispalio više hitaca iz automatske puške sa prigušivačem. Oni su Delalića sačekali ispred zgrade u Odobašinoj ulici gdje je iznajmljivao stan, a nakon likvidacije su pobjegli sa Audijem A6, piše Radiosarajevo.ba.

Pripadnici MUP-a KS-a tada su na licu mjesta pronašli šest čahura automatskog oružja.

Ekstradicija navedenog osumnjičenog lica je izvršena u skladu sa Rješenjem Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske kojim je odobreno izručenje imenovanog u Bosnu i Hercegovinu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments