Pokušaj provale u kuću srpske povratnice kod Vozuće

Nepoznata lica pokušala su rano jutros provesti provalu u kuću Ljeposave Petković (77), srpske povratnice u Stošnicu kod Vozuće, što je drugi takav incident u godinu dana. Petkovićeva se plaši za svoju sigurnost, posebno imajući u vidu prošlogodišnju krađu mesa iz sušare dok nije bila kod kuće.

“Prolomili su bravu na ulaznim vratima, čula sam lupkanje oko 3.30 sati. Zbog polomljene brave, nisam se mogla otvoriti kada je policija došla”, izjavila je Petkovićeva.

Ovaj incident odmah je prijavljen Policijskoj stanici u Zavidovićima, koja je poslala patrolu na teren. Predsjednik Zavičajnog udruženja “Zavidovićani” iz Doboja, Zoran Blagojević, osudio je ovaj napad i istakao da se radi o jednom od mnogih napada na srpske povratnike u Federaciji BiH, koji često prolazi neprimijećeno.

Osim toga, Blagojević je naglasio potrebu da se ozbiljno istraže i riješe slični slučajevi, uključujući nestanak Jovanke Đurić (84) iz Tumara i napad na Radmilu Simić iz istog mjesta.

Ovi incidenti dodatno unose nesigurnost među srpske povratnike, često ih prisiljavajući da napuste svoja ognjišta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79