Pokušali iznuditi novac od vlasnika: Dvojica uhapšena zbog krađe “peugeota” na Ilidži

Sarajevska policija uhapsila je jučer 28-godišnjeg B. M. i 24-godišnjeg Z. S., oba iz Sarajeva, zbog sumnje da su prije desetak dana na Ilidži ukrali automobil “peugeot 307”, a potom od vlasnika vozila pokušali iznuditi novac.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, mladiće su uhapsili policajci Odjeljenja za imovinske delikte, Sektora kriminalističke policije oko 17.30 sati, zbog sumnje da su počinili krivična djela teška krađa i pokušaj iznude.

Oni se sumnjiče da su 10. decembra iz ulice Stupska, u općini Ilidža, ukrali automobil “peugeot 307”, čiji vlasnik je N. S. iz Sarajeva, prenosi Faktor.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policajci su jučer na parkingu u ulici Nedima Filipovića, u općini Novo Sarajevo, pronašli ukradeni automobil.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci Uprave policije MUP-a KS, nakon čega je vozilo vraćeno vlasniku i za njim je obustavljena potraga.

– U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da su navedene osobe na ime novčanog otkupa pomenutog vozila počinile krivično djelo pokušaj iznude – navodi se u saopćenju MUP-a KS.

O svemu je obaviješten i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, a B. M. i Z. S. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79