Policajac Ćatić poručio građanima: “Sramota i neka vam je na čast”

Viktor Ćatić, predsjednik Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo oglasio se nakon što je portal Crna-Hronika na društvenim mrežama objavio snimak policajca koji je, prema mišljenju dijela javnosti, postupao neprofesionalno.

Neprihvatljivo je i krajnje neprimjereno iznošenje ličnih stavova uvaženog zvaničnika (Redžo Lezeman op.a.) Kantona Sarajevo iz čijeg sadržaja je nedvojbeno vidljivo podrugljivo i s podsmijavanjem poređenje rada policijskih službenika sa skrivenom kamerom.

Na takav način ti zvaničnici ruše ionako bitno narušen ugled rada policijskih službenika na terenu, a neću komentarisati da li je uvaženi gospodin dostojan funkcije koju obavlja, poručio je Ćatić.

Kazao je i kako nije primijetio da je Lezeman i drugi zvaničnici preduzeli dodatne radnje na podizanju njihovog profesionalnog digniteta jer su ti policijski službenici i dalje goli i bosi i bez osnovnih materijalno-tehničkih sredstava za rad.

(VIDEO) I političari ismijavaju policajca koji se sakrivao iza žbunja: “Ovo je skrivena kamera”

– Ti policijski službenici koji “istrčavaju iz žbunja”, upravo sa ulica Grada Sarajeva “sklanjaju” one drznike zbog kojih nam svakodnevno sugrađani ginu, ističe Ćatić.

Ali ko je narodu/vlasti ugodio.

– Ne valja kad se ne radi prekomjerno, ne valja kad se u punim kapacitetu radi, na terenu, sa bitno nedostatnim izvršiocima preventivno-represivnih radnji. Sramota i neka vam je na čast uvaženi predstavniče političke stranke, a i vama dragi moji građani koji ste “zgroženi” ovakvim postupkom policijskog službenika, policijskog službenika koji u najmanju ruku rizikuje svoj život u uslovima kada daje i posljednji atom snage da se razračuna sa hoštaplerima za volanom kako bi vama građanima stvorio bolji ambijent ugodnog življenja. Puna podrška kolegicama i kolegama u profesionalnom radu, zaključio je na kraju Ćatić.

(VIDEO) Policajac u Sarajevu se sakrije iza žbunja kako bi slikao vozače

Podsjećamo Redžo Lemezan, kantonalni zastupnik Naše stranke, objavio je sporni video policajca i poručio da mu je sve to više ličilo na skrivenu kameru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79