Policajac Saša iz Bijeljine kaže da mu karate pomaže u obavljanju poslova

Dvadesetdvogodišnji Bijeljinac Saša Nedić karateom se bavi petnaest godina, a za profesionalni poziv izabrao je policijsku uniformu, te je u posljednje dvije i po godine, otkada je završio Policijsku akademiju, zaposlen u Policijskoj stanici Bijeljina 2 gdje je raspoređen u patroli za intervencije.

Karate je počeo da trenira u osnovnoj školi, a ističe da je kao sportista najviše sazreo u radu sa trenerom Goranom Ivkovićem u Karate klubu „UNSU Bijeljina“, čiji je član, ali ne zaboravlja ni sparing partnere uz koje je brusio formu i vještine.

Od kadetske kategorije bio sam reprezentativac Bosne i Hercegovine, pa sve do većih uzrasta, juniorske i seniorske konkurencije piše InfoBijeljina

Uspjesi koji su me najviše ispunili, kao sportistu i kao čovjeka, svakako su Balkansko prvenstvo koje sam osvojio u Hrvatskoj, zatim mnogobrojna zvanja republičkog prvaka, ali i državnog.

Učesnik sam i Evropskog prvenstva u Danskoj, a radio sam i ekipna takmičenja na balkanskim prvenstvima, gdje sam sa reprezentacijom BiH zauzeo prvo mjesto”, kaže Nedić za portal „InfoBijeljina“.

U kategoriji mlađih seniora Nedić je na Balkanskom prvenstvu u Sloveniji zauzeo treće mjesto, a naglašava da mu je bilo drago kada je Grad Bijeljina prepoznao njegove uspjehe i kada je proglašen za trećeg najboljeg sportistu u Semberiji.

“Naravno, tu je i mnogo nastupa u juniorskoj konkurenciji Svjetske lige u kojoj sam učestvovao, pa tako i u seniorskoj konkurenciji, kada sam bio učesnik Serije A takmičenja, što me je dovelo u Top 100 seniora teškaša u svijetu”, naveo je Nedić.

On je rekao da veliku zahvalnost duguje i komandiru i zamjeniku komandira u Policijskoj stanici Bijeljina 2, koji imaju razumijevanje za njegove treninge i takmičenja tokom godine.

“Oni mi maksimalno izlaze u susret kada mi je potreban slobodan dan. S druge strane, smatram da mi je karate kao borilačka vještina mnogo pomogao pri upisivanju Policijske akademije, jer sam kao dugogodišnji sportista veoma lako savladao zadatke na prijemnom ispitu.

Osim toga, karate mi i danas pomaže. Spremniji sam fizički, pokretljiviji, poboljšano mi je zapažanje određenih detalja i momenata, a imam i bolje reakcije kao profesionalni policajac“, zaključuje Nedić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79