Policija kod Zekerijaha Smajića (54) pronašla 12 kila droge, traži se jednomjesečni pritvor

Foto: Arhiv/Ilustracija

Po nalogu Općinskog suda u Tuzli, jučer su policijski službenici Uprave policije MUP-a TK – Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla izveli su operativno taktičku akciju s ciljem suzbijanja nezakonite trgovine opojnim drogama.

Pretresom kuće, pomoćnih objekata, prevoznih sredstava i vikendice vlasništvo Zekerijaha Smajića (54) iz Tuzle, otkrivena je značajna količina droge.

Prilikom pretresa njegovog automobila i kuće u tuzlanskom naselju Sarajac, te vikendice i pomoćnih objekata u naselju Cviljevina u blizini Tuzle u vlasništvu osumnjičenog pronađeno je više pakovanja sa oko 9 kilograma opojne droge amfetamin i više pakovanja sa oko 3 kilograma opojne droge marihuna.

Osim toga, otkriveno je i vatreno oružje, uključujući pištolj Brevete s pripadajućim okvirom i šest metaka kalibra 7,65 mm, tri puške, od kojih je jedna opremljena optikom, te 160 metaka različitog kalibra.

Smajić je uhapšen, a danas je postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona od Općinskog suda Tuzla zatražio određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

Za Zeherijaha Smajića postoji osnov sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon pretresa je Smajić lišen slobode, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva,

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istražne radnje su u toku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79