Policija koja to nije: Građanin svjedočio bizarnoj situaciji u Živinicama, službenici nisu smjeli pisati prekršaj vozaču

Na društvenoj mreži Facebook pojavilo se zanimljivo svjedočanstvo izvjesnog Muhidina u vezi sa ponašanjem policijskim službenicima na bh. cestama. Slučaj se desio u Živinicama 4. decembra, a opis cjelokupne situacije možete pročitati u objavi koju prenosimo u cjelosti.

“Za sve posjetioce Živinica jedno malo uputstvo.

Prije otprilike jedan sat bili smo kod bankomata Unicredit banke, a to je u jednoj od najprometnijih ulica u Živinicama i svjedočili primjeni najnovijih saobraćajnih propisa.

Naime, česta je situacija da vozači ostave auto na ulici, koja je inače dvosmjerna, uključe 4 žmigavca i izađu iz auta kako bi nešto završili u jednom od poslovnih prostora u okolini. Zbog navedene prakse u istoj ulici, susjednoj raskrsnici, ali i do policijske stanice bude velika gužva.

Danas, prilikom našeg prolaska primjetili smo dva parkirana auta, u jednom je bio vozač dok u drugom nije. Iza njih dolazi policijsko auto i svira kako bi se pomjerili. Prvo auto, odnosno ono gdje je bio vozač, je odmah pomjereno dok se drugo nije pomjeralo sa mjesta.

Policija je nastavila svirati kako bi se i drugo auto pomjerilo i oslobodilo prolaz kada iz susjednog prostora izlazi izvjesni gospodin i kaže “JA SAM!!!”

Oni ga nisu čuli i nastavljaju svirati, a on onda prodornim glasom veli “JA SAM!!!”.

Nakon što su primjetili izvjesnog gospodina, policajci su obišli njegov automobil i nastavili “svojim poslom”, a on se vratio u poslovni prostor ostavljajući auto da smeta drugim učesnicima u saobraćaju.

Pouka: U Živinicama možete besplatno parkirati auto gdje god hoćete i nećete platiti kaznu, samo je potrebno da policajcima kažete kod “JA SAM!!!”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79