Policija: Kosta (13) nam je priznao da je masakr htio uraditi prije mjesec dana na školskom igralištu

Kosta K. (13), dijete koje je izvršilo masakr u školi na Beogradu je nakon krvavog pira pozvao policiju i rekao da je pucao na više osoba u školi i da je on, kako se može čuti toj izjavi koja je zabilježena i snimljena, psihopata koji treba da se smiri, saopštio je sinoć Veselin Milić zamjenik načelnika beogradske policije, govoreći o stravičnoj tragediji.

Milić je otkrio i da je dječak ispričao da je prije izvjesnog vremena planirao da nešto slično uradi i na školskom igralištu, ali je tada odustao od te ideje.

Veselin Milić je gostujući u emisiji Oko RTS-a rekao da su zbog ovog nemilog događaja svi u policiji i državi nijemi pred ovom tragedijom.

„Dijete koje je izvršilo zločin je kada je pozvao policiju rekao da je pucao na lica u školi i da je on, u toj izjavi koja je zabilježena i snimljena, psihopata koji treba da se smiri. To je izjavio kada je pozvao dežurnog radnika Komandno-operativnog centra, u izjavi prvoj na njegov telefonski poziv za prijavljivanje događaja. Izjavio je da je po izvršenju toga koliko ga je uhvatio strah panika i čudno disanje bilo ispravno da pozove policiju i taj događaj prijavi“, kazao je Milić.

Milić je ispričao da nije bilo mehanizama kojima bi mogao da se predvidi ovaj zločin. Ispričao je da je Kosta K. dao izjavu u prisustvu Centra za socijalni rad i advokata, u kojoj je ispričao da je bio „ignorisan od društva i da je bio negdje izopšten iz komunikacije, interakcije, svega onoga što bi moglo neko dijete da ima“ i to ga je navelo kroz neke misli i radnje da učini to.

„Imao je i četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja. Po njegovoj izjavi sam je to učinio i nije imao namjeru niti želju sa tim Molotovljevim koktelima da bilo koje dijete zapali, nego kako je rekao, da napravi jedan odbrambeni zid na ulazu u školu kako policija ne bi mogla da dođe, da pruži pomoć, jer bi imali određenu prepreku i barikadu kada bi mogao da izvadi okvir pištolja i isti spusti na pod“, ističe Milić.

Milić navodi da je rekao na samom izvršenju krivičnog djela da je čekao ovaj dan, da mu je tu najpovoljnije, jer su tu preko puta djeca koja idu u školu i gdje može sve da završi u jednom danu.

Milić kaže da ne bi mogao da kaže da li je dječak bio svjestan da neće moći da odgovara.

„Ovaj zločin nosi toliko planova, skica, način njegovog mišljenja kako je prevazišao igrice, kada je to planirao, kako je rekao u prvoj izjavi na samom igralištu prije mjesec dana ili poslije toga oko tri nedjelje, da izvrši ubistvo svih koji ga iritiraju i ignorišu, on je vrlo planski to zamišljao kako i šta. Sam ovaj spisak je pitanje za sve nas, šta bi bilo da je stigao ovo sve“, upitao je Milić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79