Policija okupirala sarajevsko naselje Šip: Bomba na vratima radnje sa motoopremom (FOTO/VIDEO)

Stanovnike sarajevskog naselja Šip večeras je uznemirilo prisustvo većeg broja pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo koji su se odjednom pojavili u ovom, inače mirnom, naselju.

Kako Faktor saznaje, zasad nepoznata osoba ostavila je predmet za koji se sumnja da je bomba na vrata poslovnog objekta u ulici Branilaca Šipa na broju 10.

Na mjestu događaja saznajemo da je sumnjivu napravu dolaskom pred radnju, u kojoj se inače prodaje motooprema porijeklom iz Njemačke, pronašao je njen vlasnik Kenan Ćorović iz Sarajeva.

Naprava je bila postavljena tako da je bila skrivena iza zaštitnih rolo-vrata, a samo jedan njen dio je virio ka spoljašnosti.

Ćorović je čim je primijetio sumnjivi predmet odmah pozvao policiju, koja je u rekordnom vremenu došla na mjesto događaja.

– Došli su vrlo brzo. S 12 auta su izašli – kazao nam je vlasnik radnje Ćorović. On nam je u kratkom razgovoru rekao da ni sa kim nema problema, niti mu je neko ranije upućivao bilo kakve prijetnje.

– Nemam pojma ko bi i što to ostavio. To su neki ljubomorni miševi, jer ljubomore uvijek ima i zavisti – kaže Ćorović.

Naprava je izuzeta i bit će podvrgnuta vještačenju, a na mjestu pronalaska naprave obavljen je uviđaj. U vrijeme boravka naše ekipe na Šipu, policijski službenici su već napuštali mjesto događaja.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo još nam nisu dali zvanične informacije o ovom događaju.

Crna hronika/Faktor

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79