Policija poduzima mjere: Ukradeno 14 kubika drveta u Bužimu

U mjestu Radoča, unutar Općine Bužim, zabilježen je slučaj šumske krađe koji je otkriven zahvaljujući nadzoru čuvara Kantonalnih šuma.

Tokom redovnog obilaska terena, čuvar je primijetio da je na određenom području posječeno oko desetak stabala kestena.

Naknadnom istragom utvrđeno je da je ukradeno otprilike 14 kubika drveta, što ukazuje na to da je riječ o planiranoj i organiziranoj krađi.

Policija je odmah reagirala nakon što je čuvar prijavio slučaj, pokrenuvši istragu i intenzivnu potragu za počiniteljima ovog krivičnog djela.

Šumska krađa nije samo krivično djelo koje ugrožava ekonomiju, već i ekosistem. Uništavanje stabala ne samo da smanjuje prirodni resurs drveta, već također narušava ravnotežu u šumskom ekosistemu.

Ova situacija također naglašava važnost saradnje između službi, vlasti i policije u praćenju i suzbijanju ilegalne sječe šuma. Građani također imaju važnu ulogu u borbi protiv šumske krađe, potičući ih da prijavljuju sumnjive aktivnosti nadležnim vlastima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79