Policija spriječila Draška da aktivira bombu

Policija spriječila Draška da aktivira bombu


Banjalučka policija spriječila je jučer Draška V. iz Ramića kod Banje Luke da aktivira bombu i tako povrijedi sebe i druge.

Kako saznajemo, on je bombu izvukao nakon što su mu policajci i ekološki inspektori došli u dvorište i uručili nalog za uklanjanje smeća i sekundarnog otpada.

U PU Banja Luka navode da se sve odigralo jučer u 8:40 sati u Ramićima kod Banje Luke, gdje su policijski službenici pružali asistenciju Odjeljenju za inspekcijske poslove Grada Banja Luka

Osumnjičeni je tom prilikom, radi sprečavanja službene radnje, prijetio da će aktivirati eksplozivnu napravu bombu i lišiti se života. Brzom intervencijom policijskih službenika osumnjičeni je uhapšen, dok je bomba oduzeta – saopćeno je iz PU Banja Luka.

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci i protiv Draška V. će u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti.

Mještani Ramića pričaju da se u dvorištu Draška V. već duže vrijeme nalazi veća količina smeća i raznog otpada. Žale se i da su u dvorištu viđali čopore pasa.

Cijela drama započela je, zapravo, kada su ekološki inspektori s više kamiona došli pred njegovu kuću kako bi uklonili otpad prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija