Pripreme za ponovno saobraćanje: GRAS će u ponedjeljak održati probnu vožnju

Pripreme za ponovno saobraćanje: GRAS će u ponedjeljak održati probnu vožnju


Javni gradski saobraćaj u Sarajevu je zbog pandemije koronavirusa prestao saobraćati 20. marta, a prema informacijama iz preduzeća GRAS u ponedjeljak, 4. maja, će biti održana probna vožnja njihovih vozila.


Kako je za portal Klix.ba potvrdila glasnogovornica GRAS-a, u ponedjeljak će na probnu vožnju izaći tramvajska i trolejbuska vozila bez putnika, kako bi se provjerilo da li su sva vozila i putna infrastruktura ispravni.

“Ovom prilikom želim istaći da su sva vozila otkako traje pandemija redovno održavana, kao i saobraćajna infrastruktura, tramvajske pruge, a posebna pažnja je posvećena i mreži za napajanje strujom, ali i vozilima, te je ovo vrijeme iskorišteno upravo za popravku tramvaja, autobusa i trolejbusa. Zamijenili smo oko 200 metara šina i oko 200 metara kontaktnog voda za tramvaje i trolejbuse”, kazala je Kadrić.

Iako već više od mjesec u Kantonu Sarajevo ne saobraća javni prijevoz, određene autobuske linije nisu prekidale rad jer su se njime prevozili zdravstveni i radnici MUP-a.

“Još ne znamo tačan datum kada će početi saobraćati javni gradski prijevoz, ali poštovat ćemo sve preporuke nadležnih, dakle uz dezinfekciju vozila i obaveznu zaštitu putnika vjerovatno da će biti ograničen i broj ljudi koji će moći ulaziti u vozila, ali sve ćemo raditi prema preporukama Kriznog štaba. Osigurali smo dovoljne količine sredstava za dezinfekciju vozila i stajališta”, dodala je.

Na kraju je Kadrić istakla da vjeruje da će biti i dovoljan broj vozača na raspolaganju, ali kako je dodala, veliki problem predstavljaju ugovori koji su pojedinim radnicima istekli tokom ovog perioda.

“Trenutno mislimo da će kapacitet biti dovoljan, ali se iskreno nadamo da će Vlada KS produžiti ugovore svim radnicima kojima su istekli sada za vrijeme pandemije, jer to je ono što predstavlja veliki problem”, zaključila je Kadrić za Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija