Policija Srbije lišila slobode 300 migranata

U šumskom pojasu prema granici sa Mađarskom policija Srbije je pronašla ukupno 300 iregularnih migranata, a učestvovalo je 820 policijskih službenika među kojima su pripadnici Specijalne aniterorističke jedinice, Žandarmerije, Interventne jedinice policije, Policijske brigade, Uprave granične policije, Uprave kriminalističke policije, Uprave za tehniku, Antiterorističke grupe i Policijske uprave Subotica.

Također, od ukupnog broja migranata 13 je zadržano shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, a protiv 27 će biti podnijete odgovarajuće prekršajne prijave, piše Telegraf.rs.

Tokom akcije, policija je pretragom terena od naselja Hajdukovo ka Staroj karauli, Jasenovačke šume kao i „Omarovog kampa“, pronašla devet automatskih pušaka, lovački karabin sa optičkim nišanom, tri pištolja, kao i 841 komad municije različitog kalibra.

Pronađeni migranti su, u saradnji sa Komesarijatom za izbjeglice, prevezeni u prihvatne centre gdje im je obezbijeđen adekvatan smještaj.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas u Subotici, tokom akcije pripadnika policije na suzbijanju iregularnih migracija i razbijanja krijumčarskih grupa koja se kontinuirano sprovodi, da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije neće dozvoliti da bilo ko ugrozi sigurnost građana i njihove imovine.

– Odlučni smo u namjeri da se suprotstavimo iregularnim migracijama i ne dozvolimo krijumčarskim grupama da ugrožavaju bezbjednost naših građana. Današnja akcija policije samo je još jedna u nizu koja pokazuje čvrstinu te odlučnosti. Bezbjednost naših građana za nas je na prvom mjestu – poručio je ministar Gašić.

Ministar je istakao da država Srbija poštuje sva prava migranata u skladu sa međunarodnim konvencijama i ima human pristup prema njima, ali takođe i da zahtjevaju da poštuju zakone njihove zemlje i ne zloupotrebljavaju gostoprimstvo države i njenih građana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79