Policija traga za pištoljem: Gdje je Adem sakrio ključni dokaz?

Policija traga za pištoljem: Gdje je Adem sakrio ključni dokaz?


Ademu Šumanu i njegovim pomagačima Mersimu Saljeviću i Elmedinu Gradišiću određen je jednomjesečni pritvor.

Šuman je osumnjičen za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju.

Saljević i Gradišić su osumnjičeni za pomaganje nakon počinjenog krivičnog djela. Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti.

Danas je na održanom ročištu tužiteljica Iva Kurilić iznijela potresne i šokantne detalje.

Kako pišu sarajevski mediji, opasni Adem Šuman sakrio je pištolj iz kojeg je počinio ovo brutalno krivično djelo. “Avaz” iz izvora bliskih istrazi saznaje da još uvijek nije pronađen pištolj, koji je očito, sakrio odmah nakon počinjenja ubistva.

Kako smo jutros objavili, Šuman nije imao dozvolu za nošenje oružja, a pištolj je nabavio ilegalno kako bi po sarajevskim ulicama glumio mangupa.

Adem Šuman tereti se da je “iz čista mira”, odnosno, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, u nedjelju navečer iz pištolja usmrtio 19-godišnjeg Farisa Pendeka, koji je tu noć izašao s prijateljima da se provozaju i nešto pojedu.

Kako je danas na ročištu kazala tužiteljica Iva Kirilić, mladići ničim nisu dali povoda za ovaj napad, Šumana nisu poznavali, i nisu “nikako bili s iste planete” kao on i njegovi pomagači, za koje je navela da su sva trojica dolazili u sukob sa zakonom i bili konzumenti narkotika.

– Šuman je bez ikakvog razloga svojim vozilom prišao s leđa njihovom vozilu, stao paralelno s njima i mahao rukama. Oni su otvorili prozor i pitali šta je problem? On je tada s mjesta vozača preskočio na mjesto suvozača, kroz prozor svog auta udario Emana pesnicom, a potom iz kasete izvadio crni pištolj i udario vozača kundakom, zatim je uperio pištolj u Emana, koji se sageo, ispalio je metak koji je pogodio Farisa, koji je sjedio iza njega, a koji je usljed toga vrlo brzo preminuo.

Onda je zvao Elmedina Gradišića, koji je sakrio vozilo, a potom Saljevića koji ga je odvezao u Zenicu. Šuman se predao samo zato što je već bio otkriven, jer ga je Gradišić zvao i rekao da mu policija pretresa kuću – pojašnjavala je tužiteljica.

Šuman se dan poslije predao pripadnicima MUP-a KS, a kasnije su uhapšeni Saljević i Gradišić zbog sumnje da su mu pomagali nakon počinjenog krivičnog djela.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija