Policija traga za razbojnicima koji su vlasniku firme “Horozović stolarija” polomili obje ruke

Kako je jučer objavljeno, supružnici su pretučeni i vezani oko 1:30 sati u noći sa petka na subotu

Pretučeni vlasnik firme “Horozović stolarija” iz Sanskog Mosta i dalje je u teškom stanju i nalazi se u banjalučkom Univerzitetskom kliničkom centru, izjavio je za Dnevni avaz Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko – Sanskog kantona.

– Iz Urgentnog centra je javljeno da su teške tjelesne povrede. Prijelom obje ruke i ima polomljenih rebara te brojna nagnječenja. On još uvijek nije dao informacije istražiteljima, čeka se da on bude u stanju da govori i očekujemo da bi on mogao dati podrobnije informacije o koliko lica se radi i kakvi su bili te ostalo potrebno za istragu. Također, policija intenzivno traga za mogućim počiniteljima ovog djela – kazao je Beganović.

Šefik Horozović: Žrtva razbojnika nisam bio ja, nego moj rođak Suad. Žao mi je

Kako nezvanično saznaje “Avaz”, razbojnici su se predstavili da su policija te da su im vlasnici tako otvorili vrata i ne sluteći šta ih čeka.

– Imamo tu informaciju, mada to ne možemo potvrditi, to su za sada priče koje kruže. Ono što možemo potvrditi jeste da lica nisu nasilno ušla u kuću pretučenih supružnika – kazao je Beganović.

Kako je jučer objavljeno, supružnici su pretučeni i vezani oko 1:30 sati u noći sa petka na subotu, a tek ih je ujutro oko 9 sati pronašao radnik njihove firme.

Šefik Horozović pojašnjava: Žrtva nisam bio ja, nego moj rođak Suad

– Roditelji su stabilni. U kontaktu sam sa doktorima u Sanskom Mostu i u Banjoj Luci – kazao je za Faktor kratko njihov sin Elvis Horozović.

U naselju Naprelje žive dvije porodice Horozović koje imaju svoje firme. Jedna je firma PVC i ALU stolarija Horozović, čiji je vlasnik napadnuti Suad, a druga je drvna industrija Horozović, koja je u vlasništvu njegovog rođaka Šefika Horozovića.

– U pojedinim medijima objavljene su slike moje fabrike, tako da su mnogi mislili da sam bio žrtva razbojništva. Žao mi je zbog svega što se desilo Suadu i nadam se da će počinioci biti brzo uhapšeni i dovedeni pred lice pravde. Zbog pogrešnih fotografija u medijima, meni i mojim najbližim od jučer ne prestaje zvoniti telefon. Zovu me prijatelji i poznanici i pitaju šta mi se desilo i kako se osjećam – rekao je za Faktor Šefik Horozović, inače veliki humanitarac koji je pomogao u liječenju Emira Buze, Arslana Kulačića, Eme Isić i Muhameda Talića.

Pripadnici policije Unsko-sanskog kantona intenzivno tragaju za osobama koje su u toku noći proteklog petka i subote izvršile djelo teškog razbojništva nad Suadom Horozovićem i njegovom suprugom, te tom prilikom Horozoviću nanijeli teške tjelesne povrede, između ostalog polomivši mu obje ruke.

Ovaj događaj se desio u porodičnoj kući Horozovića u naselju Naprelji, 15 kilometara od Sanskog Mosta.

Adnan Beganović, portparol MUP-a USK, potvrdio je da policija traga za najmanje dvije, a možda i više osoba koje su počinioci ovog krivičnog djela.

“Policija je na terenu, obavljen je uviđaj na licu mjesta i vrše se sve potrebne kriminalističke radnje kako bi se došlo do počinilaca i rasvijetlio ovaj slučaj. Istragom rukovodi nadležni kantonalni tužilac, a djelo je okarakterisano kao teško razbojništvo i nanošenje teških tjelesnih povreda”, kazao je Beganović.

On nam nije mogao potvrditi da li su osobe koje su izvršioci ovog krivičnog djela bile maskirane ili ne, niti kako su ušle u porodičnu kuću bračnog para Horozović s obzirom na to da je kuća dobro zaštićena te pod video-nadzorom.

Nezvanično saznajemo kako su se razbojnici predstavili kao pripadnici policijske agencije, te tako prevarili supružnike i ušli u kuću. Na pitanje da li postoje snimci video-nadzora i da li se možda analiziraju, Beganović je rekao da zbog policijske istrage ne može odgovoriti.

Nezvanično, iz policijskih izvora bliskih istrazi saznajemo da se sumnja kako se radi o dobro planiranoj akciji, čiji su počinioci ranije prikupili potrebne informacije o supružnicima i načinu kako mogu izvršiti krivično djelo.

Prema ranijim informacijama, pljačkaši su na vrata Horozovića došli između jedan čas i 1.30 u subotu ujutro, a supružnike su, nakon što su ušli u kuću, podvrgnuli fizičkom i psihičkom nasilju koje je trajalo duže od šest sati.

Oko devet sati ujutru vezane u kući ih je pronašao radnik njihove firme kojeg je poslao njihov sin Elvis, nakon što mu se otac i majka nisu javljali na pozive.

Pored drugih povreda, Horozoviću su slomili obje ruke i on je, nakon što mu je ukazana zdravstvena pomoć u Općoj bolnici u Sanskom Mostu, upućen u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci i trenutno je u stabilnom zdravstvenom stanju.

Njegova supruga je zadržana u sanskoj bolnici i još se nalazi u stanju šoka. Elvis Horozović, inače direktor porodične firme koja se bavi proizvodnjom plastične stolarije, potvrdio nam je kako se njegovi roditelji oporavljaju, ali o samom slučaju, na zahtjev policije i zbog istrage, nije želio davati više informacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79