Policija u BiH pronašla laboratoriju za uzgoj marihuane

Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša priveli su muškarca A.R. (29) iz Velike Kladuše i on je osumnjičen za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Velikoj Kladuši i ranijih saznanja policije da se pomenuta osoba bavi pomenutim krivičnim djelima, izvršen je pretres njegove kuće i pomoćnih objekata koje koristi.

Prilikom pretresa, kako navode u policiji, pronađen je laboratorij za kontrolisani uzgoj kanabisa te veća količina suhe zeljaste materije koja asocira na ovo narkotičko sredstvo.

“Završenim pretresom porodične kuće i pratećih objekata koje koristi lice R.A, nad njim je izvršena kriminalistička obrada, te će Sektor kriminalističke policije MUP USK-a pod nadzorom Tužilaštva USK nastaviti istragu u cilju dokumentovanja ovog krivičnog djela”, kaže se u policijskom saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79