Policija u Milićima: Darko Milanović nas je napao. On: Nisam, vi ste mene!

– Otac sa sinom stigao u policiju i napao policajca – vijest je koju je prije nekoliko dana saopštila PU Zvornik. Međutim, vijest, ako tvrdi Darko Milanović iz Milića, koji se sumnjiči za napad, nije tačna.

Milanović objašnjava da je u Policijsku stanicu u Miliće došao po uručenom pozivu u pratnji maloljetnog sina, koji je osumnjičen da je napravio prekršaj u saobraćaju.

U Policijsku stanicu se trebao javiti 21, novembra, na dan svoje slave i državnog praznika, Zato se kaže pozivu odazvao dva dana kasnije.

Tvrdi da ga je policija lažno optužila da ih je napao u policijskoj stanici. Bilo je, objašnjava Milanović, obrnuto.

Pomoćnik komandira, sa kojim nije u dobrom odnosima, ga je, objašnjava, napao verbalno, a potom i fizički.

“Uhvatio me za prsa i gurao prema vratima preteći da će me ubiti iz službenog pištolja. Tamo nema kamera, onda sam se trgao i pobjegao, ali unutra mi je ostalo maloljetno dijete, 16. godina gdje ga hvataju za prsa, za vrat. Gdje su ga zatvorili u WC pod izgovorom da je mali nasrtao na njih.”, kaže Milanović za BNTV.

Kako mu je drugi policijski službenik obećao da se vrati, te da ga niko neće dirati, Milanović je poslušao. Ali zamjenik komandira je ,kaže, nastavio.

“Oborio me na zemlju, udario me nogom u predjelu rebara. Hvatao me za kragnu, da me davi. To više nije policija, to je neka organizacija koja radi protiv građana”, kaže on.

Iz PU Zvornik ranije su kazali da je D. M. Iz Milića napao policijske službenike. Naveli su da je o svemu obavješten okružni javni tužilac u Istočnom Sarajevu.

U Miliće su, kaže Milanović, stigli i inspektori iz Zvornika. On pita “ako je napao policiju zašto su ga pustili na slobodu”.

“Da li može neko da napadne službeno lice”?

“Da li može neko da udari na policiju i da ga zadrže sat ipo, uz izvinjenje? Policija iz Zvornika, dva krim. inspektora, su me, sačekali otpratili iz policijske stanice do stana jer su i oni vidjeli o čemu se, radi”, kaže Milanović.

Iz PU Zvornik kažu da su policijski službenici postupili u skladu sa zakonom te da se pritvor određuje rješenjem suda na obrazloženi prijedlog tužioca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79