Policijska akcija: Šverceri bježali od policije i trčali po autoputu

Policijski službenici Policijske uprave Brodsko-posavske uspješno su izvršili seriju hapšenja tokom kontrole na autocesti A3 u cilju sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku. Akcija se odvijala kada su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

Vozač, 36-godišnji državljanin Republike Srbije, prevozio je 11 stranih državljana koji su ilegalno ušli u zemlju. Isto tako, drugi automobil zagrebačkih registracija zaustavljen je, ali vozač je pobjegao, ostavljajući 10 osoba koje su također nezakonito ušle u Hrvatsku.

U drugom incidentu, policijski službenici Stanice granične policije Slavonski Šamac uhvatili su 42-godišnjaka iz Republike Italije. Vozač je pokušao bježati, ali je uhvaćen i uhpšen. U njegovom vozilu bilo je 19 osoba koje su ilegalno prešle granicu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni vozači iz koristoljublja primili unaprijed dogovoreni novčani iznos za prijevoz stranih državljana.

Svi osumnjičeni, nakon kriminalističkog istraživanja, predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Brodsko-posavske. Postupak prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima bit će proveden protiv ilegalnih migranata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79