Policijska akcija u Maglaju: Tri osobe uhapšene nakon pretresa

Policijska akcija u Maglaju: Tri osobe uhapšene nakon pretresa


U akciji koju su sproveli pripadnici Policijske uprave Maglaj, tri osobe su uhapšene, a značajna količina droge je oduzeta. Uhapšeni su S. B. S. (36) iz Maglaja, H. A. (22) iz Modriče i M. S. (45) iz Doboj-juga. Pretres, koji je sproveden po naredbi Općinskog suda u Zavidovićima, rezultirao je pronalaskom ilegalnih supstanci i opreme.

Policajci su temeljno pretražili kuću, pomoćne objekte i vozilo marke Alfa Romeo koje koristi S. B. S. U trenutku pretresa, H. A. i M. S. su bili zatečeni u kući.

Tokom akcije, zaplijenjena su dva pakovanja spida, bankovna kartica sa tragovima spida, džoint, digitalna vaga za precizno mjerenje i mobilni telefon na kojem su pronađeni tragovi spida. Uhapšeni su zadržani u prostorijama za zadržavanje, a kriminalistička obrada je pokrenuta, uz obaveštavanje dežurnog tužioca.

“Ova akcija je rezultat posvećenosti i naporima naših policijskih službenika da suzbiju krijumčarenje i distribuciju droga”, saopćeno je Radio Sarajevo iz MUP-a ZDK.

“Naša saradnja sa sudskim organima je ključna u ovakvim operacijama koje imaju za cilj zaštitu građana od štetnih posledica narkotika.”

Policijske agencije i pravosudni organi nastaviće da sarađuju kako bi se suzbile aktivnosti koje ugrožavaju društvenu stabilnost građana.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija