Likvidirao majku: Mladić osuđen na 20 godina zbog novca za narudžbu hrane

Mladić (22), porijeklom sa Balkana, osuđen je na 20 godina robije zbog ubistva majke (54), koje se desilo u februaru ove godine, u Lizingu, 23. bečkom okrugu.

Mladić je, prema sudskom izveštaju, ubio majku nožem nakon što mu ona nije dala novac da plati narudžbu hrane.

Detalji ovog tragičnog događaja otkrivaju problematičan odnos između majke i sina, koji se, prema riječima svjedoka, često sukobljavao. Majka, profesionalac u radu sa tinejdžerima u organizaciji Karitas, nije uspjela da uspostavi dobar odnos sa svojim sinom, uprkos svojoj stručnosti. Njihov odnos je postao sve napetiji nakon razvoda, a ubistvo se dogodilo nakon žestoke svađe oko novca za narudžbu hrane.

Mladić, koji je rođen u Beču i državljanin Austrije, ali ima korijene na Balkanu, patio je zbog razvoda svojih roditelja. Prema izjavama komšija, majka je često davala novac svom sinu, iako je njihov odnos bio napet. Mladić je tokom suđenja priznao da je patio od zavisnosti od alkohola i kanabisa, kao i problema sa kockanjem.

Svjedoci tokom suđenja potvrdili su da su svađe između majke i sina bile svakodnevne, iako je majka često povlačila prijave protiv njega. Sudski vještak je opisao mladića kao opasnu osobu sa poremećajem ličnosti.

Maja, 2022. godine on je zaustavljen u Otakringu sa mačetom nakon čega je upućen na psihijatriju. Majka je tada imenovana kao njegov staratelj.

Ubistvo se dogodilo kada je mladić naručio hranu i zatražio novac od majke da plati narudžbu. Kada mu je odbila dati novac, on je izgubio kontrolu i izbo je nožem, što je dovelo do smrtonosnih povreda majke. Nakon zločina, mladić je pokušao manipulisati situacijom tvrdeći da se majka povrijedila sama, ali brza reakcija komšija dovela je do poziva hitne pomoći i policije.

Iako se bojala sina, komšije kažu da je uvijek bila brižna prema njemu.

Tog 28. februara, ove godine sin je naručio hranu i kada je narudžba došla, od majke je tražio novac da plati. Ona je odbila da mu da novac, i on je zgrabio nož i tri puta je izbo. Odmah nakon toga otrčao je kod komšija kojima je rekao da se majka sama povrijedila u kupatilu.

Jedan od komšija je odmah dotrčao do stana, pozvao hitnu pomoć i policiju, te pokušao da je spasi. Međutim, teško povrijeđena, iskrvarila je na smrt.

Inače, tokom saslušanja, mladić je u nekoliko navrata mijenjao svoj iskaz i konačno je ispričao o svađi oko narudžbe hrane. Sudski vještak ga je okarakterisao kao opasnu osobu sa poremećajem ličnosti.

Na suđenju, mladić je izrazio žaljenje zbog svog postupka i priznao je da je bio “zaslijepljen bijesom”. Rekao je da je svjestan svojih problema i da želi da započne terapiju što prije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79