Policijski inspektor optužen da je prisvojio oduzeti mobitel i “pelješio” građane

Optuženi Dario Ćulum u vrijeme počinjenja krivičnog djela radio kao inspektor u Policijskoj stanici Potkozarje.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv inspektora Darija Ćuluma (41) iz Banje Luke kojem se na teret stavlja da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u stjecaju sa krivičnim djelom falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

– Osumnjičeni je kao službeno lice u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist u više navrata prekoračio granice svojih ovlaštenja i sačinio lažnu službenu ispravu – potvrđeno je iz ovog tužilaštva.

U vrijeme počinjenja djela Ćulum je radio kao policijski inspektor u Policijskoj stanici Potkozarje kod Banje Luke.

Kako se ističe u optužnici, optužen je da je u oktobru 2017. godine uzeo moblini telefon marke “Huawei” koji je prethodno bio oduzet zbog krivičnog djela utaja i nije ga vratio pravom vlasniku, nego ga zadržao, a istovremenu sačinio lažnu potvrdu o vraćanju privremeno oduzetih predmeta.

Osim toga, na teret mu se stavlja da je u januaru prošle godine od oštećenog uzeo 600 KM uvjeravajući ga da je za njega najbolje da tako namiri štetu iz događaja koji je ranije imao. Spomenuti iznos nije predao kao obeštećenje, nego ga zadržao za sebe.

Nadalje, u optužnici stoji i da je u augustu prošle godine od jedne oštećene žene nezakonito tražio i prisvojio 310 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments