Policijski službenici pokušavaju doći do nastradalih u teškoj nesreći na ulazu u Sarajevo

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo još vrše uviđaj i pokušavaju da dođu do vozila koje je danas u poslijepodnevnim satima sletjelo u korito rijeke Miljacke, izjavila je Srni portparol ove uprave Vesna Stokanović.

Ona je istakla da u nije u mogućnosti da potvrdi koliko je osoba bilo u vozilu koje je završilo u kanjonu Miljacke istučući da će takav podatak biti poznat tek nakon što budu identificirani.

– Naši policijski službenici se trenutno spuštaju u kanjon Miljacke. Tijela se vide u vodi i nadamo se da će prije noći biti izvučena iz vode – rekla je Stokanović.

U nesreći su stradale Merima Balkić, Lejla Sadiković i Alma Čorović, koje su bile na sahrani bivšoj kolegici na Palama. Potvrdila je to direktorica Osnovne škole “Kovačići” Nađa Pejak direktorici Prosvjetno-pedagoškog zavoda KS Nihadi Čolić.

Policijskoj upravi Istočno Sarajevo ranije je Srni potvrđeno da je automobil sletio u korito rijeke Miljacke kod tunela u mjestu Bulozi na putu Sarajevo – Pale.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo Njegoš Vukadin potvrdio je Srni da su sa dvije ekipe vatrogasaca na licu mjesta s odgovarajućim alatom da vade povrijeđene ili poginule.

– I Federalna jedinica je došla na lice mjesta, svi su u kanjonu. Prema posljednjoj informaciji, vozilo je locirano i imaju dva tijela, ali to je još neprovjereno – rekao je Vukadin.

On je dodao da putanja kojom je vozilo sletjelo u korito duga oko 200 metara te da je neophodno da specijalna ekipa spasilaca za spašavanje pod vodom dođe na mjesto događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments