Član SDA-a pretukao kolegu iz “Naprijeda” u Hadžićima

Član SDA-a pretukao kolegu iz “Naprijeda” u Hadžićima


Tokom današnjeg dana dogodio se incident u Hadžićima na predizbornom štandu političke organizacije “Naprijed”. Zbog nemilog dođaja morala je reagovati i policija MUP-a Kantona Sarajevo – piše Crna-Hronika.

Kako saznajemo fizički je napadnut Admir Češko kandidat za Općinsko vijeće ispred “Naprijeda”. On je danas bio zadužen za razgovor sa građanima na promotivnom štandu ove stranke.

Prilikom prolaska pored štanda, prvo su pale “teške” riječi a onda je i fizički nasrnuo na njega Elvedin Memić šef Merhameda u Hadžićima istaknuti član SDA stranke.

Memić ga je odurnuo i fizički zatvorenom pesnicom udario. Češko je pretrpio lakše tjelesne povrede.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je nosioca liste ispred “Naprijed” stranke u ovog gradu, Admira Mujanovića koji je potvrdio nemili događaj.

“Da u redovima SDA Hadžići vlada panika i strah od gubitka vlasti, govori i činjenica da je istaknuti član SDA i jurišnik Elvedin Memić fizički napao Admira Češkina, kandidata za Općinsko vijeće Hadžići ispred stranke Naprijed Bosna i Hercegovina.

Elvedin Memić, šef Merhameta u Hadžićima, također je predsjednik jednog od biračkih mjesta u Hadžićima, predložen od strane Općinske izborne komisije Hadžići, a prihvaćen od strane CIK-a. Merhamet u Hadžićima služi za kupovinu glasova na izborima. Iz budžeta općine Hadžići se svake godine izdvaja oko 13.000 KM za Merhamet, a u svakoj izbornoj godini općina Hadžići dodatno izdvaja oko 50.000 KM za kupovinu paketa hrane, koje Merhamet Hadžići u saradnji sa SDA dijeli u predizbornoj kampanji.

Ovim putem pozivamo MUP Kantona Sarajevo da uloži sve napore kako bi spriječili nasilje, fizičke napade i uznemiravanje javnosti. Također pozivamo Općinsku izbornu komisiju da odmah i bez odlaganja zatraži od CIK-a da se Elvedin Memić ukloni s liste predsjednika ili zamjenika predsjednika biračkog mjesta.
Memić je policija priznao da je počinio ovo kazneno djelo.

Pozivamo Eldara Čompra i Adija Kalema da ne šalju svoje jurišnike na kandidate stranke Naprijed. Apelujemo na suzdržavanje od nasilja i uznemiravanja građana na javnim mjestima.

Pozivam rukovodstvo Merahameta da Elvedina Memića razriješe dužnosti i Merhanetu i Hadžićima vrate dostojanstvo,da ova humanitarna organizacija u buduće služi građanima u potrebi a ne stranci SDA Hadžići.” – izjavio je Admir Mujanović za Crnu-Hroniku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija