Politička akademija SDA: Ivani Marić nije mjesto u Fondaciji Konrad Adenauer

Politička akademija SDA: Ivani Marić nije mjesto u Fondaciji Konrad Adenauer


Nakon što je politička analitičarka Ivana Marić ismijala poziv koji je reisul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović uputio vjernicima da upute kišnu dovu, došlo je do brojnih reakcija.

Ivana Marić: Da, pogriješila sam. Žele da me preplaše, ušutkaju i otjeraju kako bih prestala da ih kritikujem

Sada su reagovali i iz Političke akademije SDA.

Kažu da Ivani Marić nije mjesto u Fondaciji Konrad Adenauer.

“Politička akademija SDA dugogodišnji je partner Fondacije Konrad Adenauer.

Podrška u realizaciji projekata koji jačaju mir, slobodu i dijalog, potvrda je evropskog civilizacijskog opredjeljenja i bogatog demokratskog naslijeđa Njemačke.

Poštujući vodeće principe Fondacije Konrad Adenauer, vrijednosti i demokratsku odgovornost koju baštini Njemačka, pozivamo predstavništvo Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini da preispita poziciju projekt-menadžera za Ivanu Marić.

Njeni islamofobični javni istupi, koji unose podjele u bh. društvo i izazivaju uznemirenost javnosti, suprotstavljeni su ciljevima Fondacije, narušavaju njenu reputaciju i štete njenoj misiji u Bosni i Hercegovini”, saopćila je Politička akademija SDA.

Podsjećaju da je Politička akademija SDA još u januaru 2023. godine, pismom tadašnjem direktoru g. Svenu Petkeu, obavijestila Predstavništvo KAS-a u BiH i Centralu KAS-a u Njemačkoj da neće sarađivati na projektima koje vodi Ivana Marić.

“Njeni posljedni javni istupi, potvrda su ispravnosti našeg ranijeg stava”, navodi se u reakciji koju potpisuje direktor Političke akademije SDA Sedad Dedić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija