Poljoprivrednici na koljenima poručuju: Ako se mi raspadnemo, raspast će se i BiH

Stanje u poljoprivredi nikad gore, poručili su to poljoprivrednici gostujući u program Hayat TV-a.

Kažu da je problematično to što je oko 15 miliona litara mlijeka viška na tržištu. Ali ne samo njega već i mesa, krompira, kazao je Nedžad Bićo, predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Bičo objašnjava otkud toliki suficit mlijeka na tržištu.

Vrlo logičan i jednostavan. Proizvodnja raste, potrošnja opada, Nema turista, dijaspore, ljudi štede pare. Neizvjesna je situacija, objašnjava Bićo.

Da je stanje loše ukazuju i iz drugog entiteta. Tako Savo Bakajić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika Semberije i Majevice poentira da poljoprivredni proizvođači moraju biti pod jednim krovom te poručuje i da niko usljed korone neće ostati gladan

Ako se mi poljoprivredni proizvođači raspadnemo, raspast će se i BiH. Mi na ovakav način nećemo moći opstati. Granice su prepuštene onima koji imaju keš, decidan je Bakajić.

Poljoprivrednici s ponosom ukazuju da dok retrogradne snage uništavaju sve što je bosanskohercegovačko, poljoprivrednici su jedinstveni na cijelom području BiH i njihovo jedinstvo je manifestovano kroz krovno bh. poljoprivredno Udruženje na šta su veoma ponosni.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79