Pomoćni trener Veleža: Odvaljivali smo dijelove auta kako bi pomogli, bilo je jedno dijete, daj Bože da ostane živ

Delegacija FK Velež danas je doživjela saobraćajnu nesreću koja se dogodila u Srednjem. U nesreći su sudjelovali autobus koji je prevozio Rođene i jedno putničko vozilo.

O detaljima nesreće je govorio pomoćni trener Veleža Avdo Kalajdžić.

Policija: U sudaru autobusa i automobila povrijeđeno šest osoba, od kojih je jedno dijete

“Brzo smo reagovali i priskočili u pomoć povrijeđenim iz smrskanog automobila. U automobilu ih je bilo šest ili sedam. Među njima bilo je i jedno dijete, daj Bože da ostane živ. Boga molim za njega… Jedva smo ga izvukli iz automobila, svi mi – igrači i treneri, morali smo odvaljivati dijelove automobila da bi pomogli povrijeđenim. Kasnije je došla Hitna pomoć i odvezala povrijeđene, njih četiri – pet, a sa nama su ostale dvije djevojke koje nisu bile teže povrijeđene. A svi kritični putnici iz automobila su odvezeni u bolnicu”, rekao je Kalajdžić.

“Pošto sam sjedio odmah više vozača, povrijedio sam koljeno – odmah mi je oteklo. Inače, svi imamo traume… Upravo ponovo dolazi Hitna pomoć, zbog dvije pomenute djevojke”, istakao je Avdo za Avaz.

Pod autobus FK Velež podletio automobil!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79