Pomogla kćerki da se porodi, pa bebu ugušila dekom

Kantonalni sud u Bihaću prihvatio je prijedlog Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, te odredio jednomjesečni pritvor za devetnaestogodišnju E. L. i njenu majku E. H. (41) iz mjesta Elkasova Rijeka kod Bužima, koje se sumnjiče za likvidaciju i pomaganje pri likvidaciji novorođenčeta.

Informaciju je za Faktor potvrdila predsjednica Suda Fata Nadarević.

– Pritvor za osumnjičene određen je zbog bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu moglo dovesti do uznemirenja javnosti. To je ujedno bio jedini posebni razlog za pritvor koji je Tužilaštvo istaklo – pojasnila je Nadarević.

Cijeli slučaj otkriven je prekjučer nakon što je E. H. u jutarnjim satima odvezla svoju kćerku i beživotnu bebu u lokalni Dom zdravlja, gdje su kazale da je dijete rođeno takvo.

Međutim, dežurni liječnik je posumnjao cijeli slučaj, nakon čega je pokrenuta istraga, kojom je utvrđeno da se radi o likvidaciji, nakon čega su se E. L. i E. H. “slomile” i priznale da se djevojka porodila u porodičnoj kući, pri čemu joj je pomogla njena majka. U tome joj je pomogla i majka bebe.

Prema nepotvrđenim informacijama, bebu su ugušile dekom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments