Pomozimo Nadiru Hajri da ispuni svoje dječačke snove

Nadir Hajro iz Sarajeva ne samo da je diplomirani pravnik, nego je prvi profesionalni bodybuilder na svijetu sa cerebralnom paralizom. Ipak, pred njegovim nastupom na takmičenju IFBB-a stoji finansijska prepreka, za koju se Nadir nada kako će je uz pomoć dobrih ljudi preći.

Mladić čija životna priča motivira i dokazuje da je trudom i radom moguće ispuniti snove, ovog puta mora se osloniti na pomoć dobrih ljudi. Na stranici Indiegogo.com započeta je kampanja sakupljanja novca za mladog bodybuildera kako bi mogao putovati na takmičenje IFBB-a, Arnold Classic 2020. u Ohaju.

– Zovem se Nadir Hajro i prvi sam IFBB profesionalni bodybuilder sa cerebralnom paralizom u svijetu ikada. Nadam se da ćete moći podržati putovanje u IFBB-u. Vaša podrška će mi mnogo značiti i pomoći će bratu mome i meni da nastupamo na takmičenjima IFBB-a, također u daljnjem radu i treningu i ujedno širiti pozitivnu priču i sliku o ljudima sa poteškoćama i nedostatcima. Vjerujem da je naša priča vrlo posebna i cijenio bih vašu podršku u našoj priči – naveli su u objašnjenju Nadir i i njegov brat Admir.

Podsjećamo, Nadir Hajro je rođen sa cerebralnom paralizom, usljed koje mu je onemogućeno samostalno kretanje. Bez obzira na to, redovno trenira od 2007. godine, a 2014. godine imao je svoju prvu takmičarsku sezonu, kad je u kategoriji wheelchair bodybuilding pobijedio na državnom, a potom na evropskom takmičenju osvojio treće mjesto.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći Nadiru to možete uraditi OVDJE.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments