Poništava se konkurs za prijem 25 policajaca u Goraždu

Vlada Bosansko-podrinsjkog kantona Goražde na vanrednoj sjednici, nakon razmatranja mišljenja ministarstava pravosuđa, unutrašnjih poslova i finansija, zauzela je stav da konkurs za prijem 25 policajaca nije raspisan u skladu sa zakonom i da ga treba poništiti.

Premijerka Aida Obuća o tome je upoznala Skupštinu BPK Goražde ističući da kantonalna vlada smatra da Javni konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u Upravi policije MUP-a BPK Goražde u početnom činu “policajac” i “mlađi inspektor” od 5.01.2021. godine nije raspisan u skladu sa Zakonom o budžetima Federacije BiH i Odlukom o privremenom finansiranju BPK Goražde, te da ga treba poništiti.

Kako je obrazloženo vlada će staviti van snage Odluku o davanju saglasnosti za raspisivanje ovog konkursa. Također, po usvajanju budžeta kantona za 2021. godinu i sticanju uslova za ponovno raspisivanje konkursa na prijedlog resornog ministarstva, vlada će razmatrati prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za njegovo ponovno raspisivanje.

Ministrica unutrašnjih poslova BPK Goražde Nizama Rišljanin na nastavku vanrednog zasjedanja kantonalnog parlamenta istakla je da je glasala protiv ovakvog zaključka vlade.

Skupština BPK Goražde danas ima i novu vanrednu sjednicu u 13 sati čiji će dnevni red biti usvojen na samoj sjednici. Nezvanično na ovoj bi sjednici moglo doći do smjene aktuelne ministrice Rišljanin koju je na ovu poziciju predložila Goraždanska priča. Kako Klix.ba saznaje Rišljanin bi na ovom mjestu već danas mogao zamjeniti Nermin Karišik

Podsjetimo i da je Klub Bošnjaka u Skupštini BPK Goražde većinom glasova jučer razriješio i zamjenicu predsjedavajuće Skupštine BPK Goražde Editu Velić (DF) s ove pozicije, a u rukovodstvo kantonalnog parlamenta predložio Aidu Sirububalo (DF), čime će se također poslanici baviti na sjednici u 13 sati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79