Foto: Akta.ba
Poništena prodaja autobuske stanice u Zenici nakon kontroverzi

Poništena prodaja autobuske stanice u Zenici nakon kontroverzi


Unatoč prvobitnoj prodaji na javnoj licitaciji, autobuska stanica Zenicatransa u Zenici neće promijeniti vlasnika, piše Akta.ba.

Stečajni upravnik Samir Sunulahpašić poništio je prodaju imovine nakon što je licitacija, održana u ponedjeljak za 3,15 miliona KM, dovela do brojnih pritužbi i pravne zavrzlame.

Komisija za prodaju imovine stečajnog dužnika JKP “ZENICATRANS – PREVOZ PUTNIKA” d.d. Zenica u stečaju odlučila je poništiti sve odluke i zaključke sa nedavne licitacije, uključujući i onu o prodaji, prema informacijama objavljenim u dnevnom listu “Oslobođenje”. Ova odluka uslijedila je nakon što su zabilježene brojne neregularnosti tijekom i nakon samog procesa licitacije.

Izvorni kupac, firma “Špic-beton”, koja je prema komisiji podnijela najbolju ponudu, našla se u središtu kontroverze zbog sumnji u koruptivne radnje koje su navele gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića da podnese krivičnu prijavu protiv stečajnog upravnika i drugih odgovornih lica. Krivična prijava uključuje optužbe za zloupotrebu položaja i ovlasti u privrednom poslovanju.

Dodatno, “Špic-beton” je podnio krivičnu prijavu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), tvrdeći da su tokom licitacije bile prisutne brojne neregularnosti koje su mogle utjecati na ishod. Kompanija je izrazila sumnju u poštenje procesa, naglasivši da dokumentacija, koja im je trebala biti dostavljena odmah po zaključenju licitacije, nije bila pravovremeno predana.

Ova saga oko prodaje autobuske stanice u Zenici dodatno komplicira već zamršeno stanje u stečajnom postupku “ZENICATRANS – PREVOZ PUTNIKA”, izazivajući javnu zabrinutost i pozivanje na detaljniju istragu potencijalnih koruptivnih radnji unutar procesa.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija