Ponovo odgođeno suđenje za likvidaciju Sarajlije: Porodica Jasmina Berovića je ogorčena, tužiteljica se nije pojavila

Suđenje Salahu Eddine Deshanu, optuženom za likvidaciju Jasmina Berovića, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu odgođeno zbog nedolaska sarajevske tužiteljice Maje Pašić.

Predsjedavajuća Vijeća, sutkinja Melika Murtezić je naredni pretres zakazala za 4. mart ističući da će tražiti pismeno izjašnjene o tome zašto se tužiteljica nije pojavila na ročištu na kojem je trebao biti saslušan vještak Hamza Žujo.

Zbog odgode su bili nezadovoljni članovi porodice oštećenog navodeći da je ovo već četvrta odgoda, te da “nemaju nikakvu saradnju sa pomenutom tužiteljicom”, piše Oslobođenje.

Prema navodima iz optužnice, Deshan se tereti da je skupa sa Saidom Bahridžom, te Hananijem Benazijem, 17. novembra 2020. hladnim oružjem zadao više udaraca Jasminu Beroviću u grudni koš s lijeve strane usljed kojih je i preminuo. Terete se i za pokušaj likvidacije Huseina Džilića i Tarika Džamalije kojima su također nanijeli povrede nožem.

Hanan Benazi i dalje je u bjekstvu

Benazi je još uvijek u bjekstvu i za njim je na snazi međunarodna potjernica.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79