Ponovo odgođeno suđenje za likvidaciju Sarajlije: Porodica Jasmina Berovića je ogorčena, tužiteljica se nije pojavila

Ponovo odgođeno suđenje za likvidaciju Sarajlije: Porodica Jasmina Berovića je ogorčena, tužiteljica se nije pojavila


Suđenje Salahu Eddine Deshanu, optuženom za likvidaciju Jasmina Berovića, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu odgođeno zbog nedolaska sarajevske tužiteljice Maje Pašić.

Predsjedavajuća Vijeća, sutkinja Melika Murtezić je naredni pretres zakazala za 4. mart ističući da će tražiti pismeno izjašnjene o tome zašto se tužiteljica nije pojavila na ročištu na kojem je trebao biti saslušan vještak Hamza Žujo.

Zbog odgode su bili nezadovoljni članovi porodice oštećenog navodeći da je ovo već četvrta odgoda, te da “nemaju nikakvu saradnju sa pomenutom tužiteljicom”, piše Oslobođenje.

Prema navodima iz optužnice, Deshan se tereti da je skupa sa Saidom Bahridžom, te Hananijem Benazijem, 17. novembra 2020. hladnim oružjem zadao više udaraca Jasminu Beroviću u grudni koš s lijeve strane usljed kojih je i preminuo. Terete se i za pokušaj likvidacije Huseina Džilića i Tarika Džamalije kojima su također nanijeli povrede nožem.

Hanan Benazi i dalje je u bjekstvu

Benazi je još uvijek u bjekstvu i za njim je na snazi međunarodna potjernica.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija