Ponovo pretresi u četiri objekta koje koristi direktor OSA-e Osman Mehmedagić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo po nalogu Suda Bosne i Hercegovine pretresaju privatne objekte direktora Obavještajno sigurnosne agencije u BiH Osmana Mehmedagića.

Pretresi se vrše na četiri lokacije – u Mehamedgićevoj kući u Posavskoj ulici, u Mis Irbinoj, na Dobrinji te u Trnovu, potvrđeno je za Klix.ba

Razlog pretresa je istraga koja se vodi protiv njega, a u vezi sa sticanjem diplome na Američkom univerzitetu u BiH čiji je direktor Denis Prcić bio u pritvoru zbog sumnje da je Mehmedagiću omogućio nezakonito sticanje diplome.

S obzirom na to da je Osman Mehmedagić već proveo neko vrijeme u istražnom pritvoru nakon posljednjeg pretresa sredinom prošlog mjeseca, ne očekuje se da će biti uhapšen ovaj put. On je tada pušten na slobodu, ali su mu određene mjere zabrane sastajanja sa Prcićem i ostalim osumnjičenima u ovoj istrazi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79