Ponovo protest u Bijeljini: Zašto samo mi ne radimo?

Zakupci u Agrotržnom centru u Bijeljini ponovo su se okupili tražeći da poput drugih tržnih centara nastave rad uz poštovanje epidemioloških mjera.

– Došli smo u situaciju da se na ovakav način moramo pobuniti protiv ovih mjera za koje smatramo da nisu korektne prema svima. Svi veliki tržni centri potpuno normalno rade, a samo nas nekolicina ne možemo raditi. Mi imamo zabranu, nemamo priliku da radimo i ogorčeni smo jer je ovo kap koja je prelila čašu. Tražimo da ili svi radimo ili nas sve zatvore – kaže zakupac na Agrotržnom centru Biljana Rankić za BN TV.

Pozivaju da se nađe rješenje.

– Mi smo ovdje zbog neravnopravnosti, zapostavljeni smo u odnosu na druge tržne centre koji regularno rade. Smatramo da treba da budemo ravnopravni sa ostalima i da se mora iznaći neko riješenje – dodaje zakupac na ATC Bijeljina Milan Trifković.

Podršku malim privrednicima danas je dao gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je istakao da je uputio dopis Kriznom štabu RS o kršenju propisanih mjera.

– Mi želimo da poštujemo mjere koje je donio Republički štab i ovi ljudi žele to da poštuju, ali očekuju od drugih da i oni poštuju sve te mjere i da imaju jednak tretman svi. Osjetio sam potrebu da im prikažem ovaj dokument koji smo poslali, jer je njihovo pravo da znaju da smo uz njih – stakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Petrović dodaje da će ukoliko ne dobije odgovor u toku dana, već sutra otići u Banja Luku i pitati zašto određeni tržni centri mogu da rade, a drugi ne mogu i da neće dozvoliti duple aršine u Bijeljini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79