Porodica 11-godišnjeg dječaka koji je poginuo u prevrtanju traktora neutješna: “Nema više mog bate…”

Braća i sestra Stefana Todorovića (11), koji je poginuo kada se na njega prevrnuo traktor, kažu da je on bio najvrijedniji od njih i da je uvijek pomagao mami i tati.

Porodica Stefana Todorovića (11) iz kuršumlijskog sela Dedinac, koji je u nedjelju izgubio život kada ga je zgnječio traktor, ne može da se pomiri s tragičnim gubitkom.

Stefanova dva brata A. T. (9) i N. T. (6) i sestrica A. T. (2) ne prestaju da plaču, svjesni da se u njihovoj porodici desilo nešto strašno. Devetogodišnji A. T. rekao je jecajući da je Stefan bio najbolji od svih njih.

Otac gledao nesreću

– Bio je najvrijedniji od svih nas, moj bata. Uvijek je sve pomagao mami i tati i čuvao nas. Nema više moga bate – kaže mlađi brat nastradalog dječaka.

Dan nakon stravične nesreće, koja je porodicu Todorović, ali i čitavo planinsko selo Dedinac zavila u crno, stigli su i prvi rezultati istrage.

– Stefan je sa ocem Radovanom u nedjelju oko 10 sati otišao do komšije da uzme džakove s kukuruzom. Spakovali su ih pozadi na traktor koji je bio parkiran na strmoj uzbrdici. Dječak je bio na traktoru, a njegov otac je stajao pored, kada se traktor iznenada pokrenuo unazad, moguće od težine – kaže izvor Kurira i nastavlja:

– Čim se traktor pokrenuo, Stefanov otac je pritrčao u namjeri da pomogne sinu. Shvatio je da će se vozilo prevrnuti, pa mu je pružio ruku, ali mališan nije stigao da se uhvati za njega i pao je. Slijedećeg trenutka traktor je pao preko njega i nastavio da se kotrlja još nekih 50 metara, da bi se zaustavio u potoku.

Odmah izdahnuo

Prema riječima komšija, poslije nesreće uslijedio je bolni jauk Stefanovog oca. U pomoć su mu odmah pritrčale komšije, ali mališan je izdahnuo odmah.

Porodica Todorović živi od poljoprivrede, a nastradali Stefan je roditeljima pomagao u svim poslovima.

– Pored toga je išao redovno u školu i čuvao mlađu braću i sestru kad treba. Todorovići su rijetki koji su ostali u selu – kaže komšija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments