Porodica Darija Kordića drži brend Cocopat: “Prave ženske torbice i prodaju po Sarajevu”

Dario Kordić osuđen je pred Haškim tribunalom na 25 godina zatvora, zbog zločina nad bošnjačkim civilima u Ahmićima, koga je nauka dokazala kao genocid.

Jedinice za posebnu namjene Hrvatskog vijeća obrane izvršile su napad na Ahmiće i svirepo ubili 116 osoba, od toga 32 žene i 11 djece. Najstarija žrtva bila je 81 godišnja žena, a najmlađa tromjesečna beba.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak kako Dario Kordić tvrdi da se ne kaje zbog bilo čega i da bi sve ponovio.

Dario Kordić u muškom društvu gdje odgovara na pitanje, kako je rekao, prijatelja sa sjevera Hrvatske. Na putanje “je li vrijedilo zatvora i rata?”, Kordić sramotno i skandalozno odgovara: “Rekao sam, sve bih ponovio. Sekunde ne bih zamijenio. Svaka sekunda je vrijedila”, rekao je ovaj haški osuđenik.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Brend Cocopat, koji prodaje ženske torbe, na udaru je kritika jer su njegove vlasnice porodično povezane s Darijem Kordićem.

Prošle godine 2022, pojavila se informacija o povezanosti bh. brenda Cocopat sa porodicom Daria Kordića. U medijima je objavljena informacija da je Dario Kordić stric Ivi, Sari i Patriciji Kordić. Njih tri su, kao što je već napisano, osnovale Cocopat.

Ono što je zanimljivo jeste podatak da brend Cocopat možete pronaći u najvećem tržnom centru u Sarajevu SCC-u ali i u Vitezu u Franšiznom centru.

2022. godine oglasile su se i Iva, Sara i Patricija. Tvrde da u Cocopatu nikada nije bilo (niti će biti) mjesta politici, mržnji ni širenju nacionalizma. Dodale su da osuđuju sve ratne zločine i da se ograđuju od bilo kakve povezanosti s istima.

“Daljnje komentiranje i oglašavanje na ovu temu nam je zabranjeno zbog istrage nadležnog tužiteljstva koja je otvorena zbog kleveta, govora mržnja i neistina iznesenih o našem brendu Cocopat”, objavile su.

Njihovu saradnju otkazale su i sestre Ramović.

Stric se ne kaje djela koje je radio, šta više ponovio bi sve isto, a porodica bi prodavala po Sarajevu

Kordić poručio da bi sve ponovio: “Nema BiH nema muslimana”

“Nemojte se igrati s time! Budete li išli na neku od drugih općina, može se desiti ne samo da ne bude države Bosne i Hercegovine, nego da ne bude ni muslimanskog naroda”.

Kordić je suđen u Hagu na 25 godina zatvora za masakr u Ahmićima po komandnoj odgovornosti. Kada je početkom 1993. započeo rat HVO-a i Armije BiH, Kordić je kao ključni političar bh. Hrvata srednje Bosne učestvovao u nizu odluka koje su rezultirale svirepim ratnim zločinima nad Bošnjacima, od čega je najpoznatiji pokolj civila u selu Ahmićima.

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović dostavio je Tužilaštvu BiH prijavu protiv osuđenog ratnog zločinca Daria Kordića i drugih lica zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti među konstitutivnim narodima i ostalima iz člana 145a stav (1), (3), (5) i (6) Krivičnog zakona BiH, za šta je određena zatvorska kazna od najmanje tri godine.

“Stidimo se. Užasnuti smo i pogođeni izjavom haškog osuđenika za ratne zločine Darija Kordića koji, kako se na snimku objavljenom u javnosti vidi, okružen simpatizerima, poručuje da ne žali zatvora te da bi sve ponovio. – izjavilo je Hrvatsko narodno vijeće.

Hrvatsko narodno vijeće: “Stid nas je zbog Kordića”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79