Porodica Edina Vranja prolazi kroz težak životni period: Nismo mogli ni pomisliti da će mu se ovo desiti

Bivši načelnik Sektora kriminalističke policije FUP-a, Edin Vranj, uhapšen je u Srbiji prije mjesec dana, zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad ratnim zarobljenicima u Goraždu, tokom 1993. i 1994. godine.

Vranju je jučer Viši sud u Beogradu produžio pritvor za još mjesec dana, a njegovi advokati su najavili da će se boriti svim pravnim sredstvima kako bi poništili takvu odluku.

Dok se Edin Vranj nalazi u beogradskom pritvoru, njegova porodica u BiH prolazi kroz težak period.

Te riječi je potvrdio njegov brat Ermin Vranj.

– Nismo mogli ni pomisliti da bi se ovo i moglo desiti bratu. Majka nosi najveći teret, ona nam je najbitnija. Jaka je i ponosna na brata i mene. Mislim da će uspjeti u svemu. Svjesna je i ona da je njen sin koji je trenutno zatvoren čist, pošten i čestit čovjek čitav život bio i ponosila se s njim, rekao je Vranj.

Ermin ističe da njegov brat Edin sve to podnosi herojski.

– Edin je uvijek bio jak i fizički i psihički. Ogromnu snagu ima, herojski sve podnosi do sada. Svjestan je da mu se spinuje i da mu montiraju, zaključio je Ermin Vranj u izjavi za Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79