Porodica Mamić gradi novu vilu u blizini Međugorju: Stvaraju novi život

Porodica Mamić počela je s gradnjom vile u blizini Međugorja, odnosno na turističkom odredištu Kravica koje mnogi nazivaju “Oaza u kamenu” zbog jedinstvene prirodne ljepote slapova na riječi Trebižat.

Lokaciju na kojoj se gradi ovaj objekat posjetila je ekipa Jutarnjeg lista iz Hrvatske koji su od mještana saznali da vilu gradi Mario Mamić, sin bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka.

Na gradilištu su zatekli nekoliko kombija i dva kamiona, od kojih jedan ima dizalicu, te je sasvim jasno da će u ovom prepoznatljivom simbolu Ljubuškog i Hercegovine niči prelijepi objekat u vlasništvu porodice Mamić.

Podsjetimo, Županijski sud u Osijeku je jučer kao neosnovanu odbio žalbu pravomoćno osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića podnesenu na rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne.

Osuđenik Mamić je bio obavezan da se do sinoć javi u centar za dijagnostiku zatvora u Zagrebu zbog izdržavanja kazne zatvora po pravomoćnoj presudi, a kako on to nije uradio bit će raspisana potjernica.

O molbi Zdravka Mamića za izvršenje kazne u BiH vijeće je zauzelo stav da ona nema suspenzivan karakter te da ne sprječava sudiju izvršenja da postupa u skladu s članovima Zakona o izvršavanju kazne zatvora. U sličnoj situaciji je i Zoran Mamić, brat poznatijeg Zdravka te bivši trener Dinama piše Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79