Porodica se zarazila salmonelom u hotelu na Lošinju: Brzo su shvatili da nisu jedini

Porodica se zarazila salmonelom u hotelu na Lošinju: Brzo su shvatili da nisu jedini


Jedna zagrebačka porodica koja je ljetovala u hotelu Vespera na Lošinju kaže da su trećeg dana odmora dobili proljev, počeli povraćati i osjećati se jako loše. Vratili su se u Zagreb kako bi nastavili liječenje. No onda su shvatili da nisu jedini zaraženi.

“Izgledalo je kao scena iz horor-filma. Sin koji ima četiri godine probudio se i počeo naglo povraćati, imao je temperaturu i proljev. Otišli smo na hitnu u Mali Lošinj, posumnjali su na crijevnu virozu i poslali nas u KBC Rijeka”, priča čitatelj Damir za Dnevnik.hr.

Porodica je tada zaključila da im je bolje vratiti se u Zagreb. Odmah su otišli i na hitnu u Vinogradskoj, a nakon toga i u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević. Nalaz je pokazao da četverogodišnjak ima salmonelu i E.coli, dok je kći dobila salmonelu i imala je nešto blaže simptome.

Uskoro su i u jednoj grupi na društvenoj mreži vidjeli objavu o brojnim zarazama u istom hotelu. O svemu su obavijestili sanitarnu inspekciju i Državni inspektorat.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u utorak je dobila dojavu iz Slovenije da je dvoje djece obrađeno zbog proljeva nakon što su boravili u hotelu Vespera. O tome su odmah obavijestili epidemiološku službu u Malom Lošinju. Uskoro im je stigao još jedan slučaj.

“Javila nam se gospođa iz Rijeke koja je s curicom bila u hotelu Vespera. Isto je imala proljeve i temperaturu. Njoj smo jučer uzeli uzorke i to nam je trenutačno u obradi. Drugih službenih dojava nemamo”, objasnila je Andrea Petaros Šuran, voditeljica odjela epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

U hotelu se poduzimaju se pojačane mjere dezinfekcije, epidemiolozi su napravili izvid i uzeli uzorke stolice djelatnicima te uzorke hrane iz restorana koji su poslani na analizu i čekaju se nalazi, u tijeku su sve potrebne radnje i kontrole vezane za zdravstvenu ispravnost vode i hrane.

“U hotelu će se provesti sve potrebne mjere dezinfekcije, uzeti su danas i brisovi u kuhinji, namirnice na uzorkovanje, a obaviještena je i sanitarna inspekcija. Dalje ćemo postupati na temelju epidemiološke indikacije. Izolirat ćemo bar iz te jedne stolice od djevojčice od koje smo dobili uzorak, pa ćemo onda nešto više znati. Konkretno, sada nemamo nikakve prijave o izolaciji iz stolice oboljelih jer nemamo ni službenih prijava”, objasnila je Petaros Šuran i dodala da drugih prijava nemaju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija