Porodica uhvaćena s 1,2 kilograma zlata: Carinici im oduzeli i auto

Porodica uhvaćena s 1,2 kilograma zlata: Carinici im oduzeli i auto


Na GP Gradina, carinici su otkrili zapanjujuću količinu neprijavljenog nakita u vozilu bračnog para koji se kretao iz Njemačke prema Bugarskoj.

Dok su supružnici tvrdili da nose samo osobne stvari, detaljnom provjerom njihovog “Audi Q7” pronađeno je preko 1,1 kilograma zlatnog nakita, čija se vrijednost procjenjuje na impresivnih 60.000 eura.

Slučaj je izašao na vidjelo kada su carinici odlučili pregledati vozilo, uprkos negiranju supružnika da posjeduju bilo što što bi trebali prijaviti.

U rusaku 32-godišnje supruge pronađeni su lančići, narukvice i prstenovi od čistog zlata.

Impozantan broj od 59 zlatnih lančića, 22 narukvice i 17 prstenova činili su otkriće dovoljno vrijednim da se privremeno zadrži vozilo.

Vrijednost pronađenog nakita prelazi jednu trećinu vrijednosti vozila, što je dovelo do privremenog zadržavanja vozila dok se postupak dalje ne razvija. Carinici su još jednom dokazali svoju ključnu ulogu u osiguravanju poštivanja carinskih propisa i suzbijanju krijumčarenja.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija