“Porodica zove non stop, ali nema odustajanja”

“Kući sam ostavio ženu i dvoje djece. Živimo od moje plate, i živi se i ne živi”, kazao je za N1 rudar iz Travnika, Jasmin Smajlović koji zajedno sa svojim komoratima protestuje drugi dan ispred Vlade FBiH.

“Porodica zove non stop, pitaju ima li zime. Mi ne odustajemo, evo deka imamo, pokrili smo se, ali nema odustajanja. 570 KM za kopače žele da bude osnovica, ne možemo sa trenutnom platom a kamoli sa 570“, kazao je Smajlović.

Na pitanje koliko dugo mu može biti plata, kazao je:

“Plata može biti tri dana, dok platiš komunalije i to je to. Svi smo mi porodični ovdje, svi smo ostavili kući ženu i po nekoliko djece“.

Šiljak Adem, također rudar koji ima 27 godina je kazao da je život rudara težak ali se mora živjeti.

“Život rudara je težak, ali eto, mora se živjeti. Nažalost, na ulici potražujemo svoja prava, ali teško je. Imam suprugu i kćerku od tri godine. Ako dođe do smanjenja plate, to će već biti teško. Najteže je kada pogledam ovakve prizore kao sada ovdje“.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79