Portugal optužio državljane Srbije i Crne Gore za šverc kokaina

Portugalsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četiri osobe koje tereti za prekookeanski šverc više od tone kokaina, a među okrivljenima su i državljani Crne Gore i Srbije.

Kako prenose portugalski mediji, istragom je utvrđeno da su te osobe, koje su u pritvoru, i organizatori akcije. Postupak je proglašen tajnim, pa portugalski mediji nisu objavili identitet okrivljenih.

Objelodanjeno je da je droga zaplijenjena krajem oktobra prošle godine na jugu Portugala, kod grada Faro, i da je sada podignuta optužnica zbog ovog slučaja šverca droge.

Na listi optuženih su državljani Crne Gore, Srbije i Velike Britanije, a kokain potiče iz Meksika, prenosi RTCG.

Kako je prenio portugalski portal “Observador”, sud je produžio preventivni pritvor za četvoricu muškaraca starih između 28 i 63 godine koje je prošle godine privela specijalna policija, a za koje se sumnja da pripadaju međunarodnoj mreži trgovine drogom.

Tokom akcije zaplijenjeno je 50 paketa kokaina, težine približno 1.100 kilograma, kao i jedrilica, vozilo i drugi predmeti i dragocjenosti.

Prema informacijama koje je medijima dostavilo Javno tužilaštvo grada Faro, postoje sumnje da su pritvorena lica članovi međunarodne kriminalne organizacije za posredovanje i transport kokaina i kanabisa morem iz Južne i Sjeverne Amerike i Maroka.

Đukanović je istakao da je Crna Gora bila prva država u regionu koja je prije 11 godina usvojila Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog Parlamenta o Srebrenici i da je ponosna na to.

– Odlučni smo da svojim aktivnostima snažno doprinosimo očuvanju sjećanja na srebreničke žrtve, i žrtve svih zlodjela počinjenih tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije. Samo se tako može ići putem do istinskog pomirenja, što je jedina garancija stabilnosti Zapadnog Balkana i zajedničke evropske budućnosti – naglasio je on tada.

  "KRVI JE BILO SVUDA, RAZVALILI SMO VRATA" RUKOMETAŠI ČUDOM PREŽIVELI UDES, A KADA SU IZAŠLI IZ VOZILA UGLEDALI SU STRAVIČNE SCENE

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79