Posljedice stranačkog zapošljavanja u DZ Živinice: Nakon nestručnog davanja injekcije mladić završio na hirurškom stolu

Posljedice stranačkog zapošljavanja u DZ Živinice: Nakon nestručnog davanja injekcije mladić završio na hirurškom stolu


Nakon mnogobrojnih pisanja portala Crna Hronika, kojim smo ukazivali na nepravilnosti prilikom zapošljavanja u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Živinice, građani su, po svemu sudeći, posljedice počeli da osjete i na sopstvenoj koži.

Naime, kako je na svom Facebook nalogu objavio Elvir H. iz Živinica, nestručno davanje injekcije njegovom sinu od strane medicinske sestre dovelo je do ozbiljnih komplikacija. Mladić je morao biti hirurški zbrinut, obzirom da mu se na ubodnom mjestu razvila teška infekcija.

Elvir je za ovu grešku pri tretmanu direktno optužio jednu od onih osoba koje su primljene u radni odnos na spornom konkursu koji je odjeknuo u javnosti. O tome možete više čitati u našem članku.

 

Dom zdravlja Živinice: Na konkursu za medicinske sestre najuspješnija kuharica, snaha SDA vijećnika

Elvirovu objavu prenosimo u cjelosti u nastavku.

Danas moje dijete, sutra ne daj Bože nečije drugo.

Posljedica nestručnog davanja injekcije, od strane medicinske sestre najvjerovatnije pripravnica, u JZUDOM ZDRAVLJA ŽIVINICE, tim 20,koja je u međuvremenu sklonjena,I nema je vise za pultom.

Pitam se hoće li se stati, u kraj zapošljavanju po stranačkoj liniji u dom zdravlja Živinice. Gospodo, ako su to vaši stranački puleni,ako je to vaša rodbina, čuvajte ih za sebe kada se budete liječiti, I neka se na vašim zadnjicama uče injekcije davati, a ne na našoj djeci.
Apsurd, je da ugostitelj ili rudarski tehničar završi prekvalifikaciju, I postane medicinska sestra, u centru za edukaciju gdje nigdje u Evropi te diplome ne mogu proći.

Nevjerovatna je stvar da na intervju djeca sa prekvalifikacijom, dobiju najviše bodova i zaposle se, u Domu zdravlja, ispred djece koja su redovno završila medicinsku školu. Opet kažem neka se ta djeca uče na guzicama svojih ćaća, i na guzicama stranačkih lidera preko kojih su došli do posla.

Samo pogledam, kad ćemo se početi trovati vodom, koju pijemo, kad se neko tako stručan preko stranke zaposli npr.kao direktor komunalnog Živinice.  Insallah doći će i vama kraj. Napunili ste nam kapu, i već to polako preljeva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija