Poslovni prostori u centru Banja Luke zjape prazni

Poslovni prostori u centru Banja Luke zjape prazni


Veliki je izbor praznih poslovnih prostora u Banja Luci. Oni su i najlošiji segment tržišta nekretnina, kažu stručnjaci iz ove oblasti.

U Gospodskoj ulici, na jednoj od najatraktivnijih lokacija, jedan preko puta drugog dva su prazna poslovna prostora. Oni već duže vremena čekaju na izdavanje. Ovakvih poslovnih prostora u Banja Luci je sve više, gotovo na svakom koraku.

Veća je ponuda poslovnih prostora u odnosu na potražnju ističu stručnjaci za nekretnine. Promijenile su se i navike kupaca pa se fokus pomjerio u tržne centre.

„Došlo je do neke vrste hiperponude poslovnih prostora. Paralelno s tim privredna aktivnost nije toliko razvijena, nema dovoljno novih firmi, nema dovoljno pravnih lica i investitora koji otvaraju nove firme i došli smo u situaciju da je poslovni prostor sada jeftiniji nego stan što nekad nije bio slučaj“, rekao je Dragan Milanović, agent Agencije za nekretnine za BN.

Došlo je do pada potrošnje građana a sve manje je stranih ulaganja, ocjenjuju ekonomisti.

„Češći razlozi su i visoke cijene koje određuju vlasnici tih prostora što firme i djelatnosti ne mogu da podnesu“ , izjavio je Saša Grabovac, predsjednik Udruženja ekonomista SWOT.

„Poslovna klima nije dobra, partneri odnosno stranci nas zaobilaze, imamo čitav niz aktivnosti koje se vežu za političku situaciju koje udaljavaju ljude i od potrošnje“, smatra ekonomista Zoran Pavlović.

Nema evidencije koliko je praznih poslovnih prostora u Banja Luci, Upravo oni koji se nalaze u centru Grada gdje svakodnevno prolaze turisti ne šalju pozitivnu sliku o ni Banjaluci ni o njenoj privredi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija