Poštenjačina Fajko pronašao novčanik pun novca i vratio ga vlasniku

28-godišnji Fajko Karahasanović rodom iz Bratunca, čak dva puta pronašao je pun novčanik novca koji je na kraju vratio vlasnicima. Frajko živi i radi u njemačkom gradu Nürnberg u lokalnoj pekari.

Prošle godine u pekari pronašao je novčanik sa 3.500 eura u kojem su se nalazili svi dokumenti od vlasnika. Pronašao je vlasnike i vratio im novčanik na kućnu adresu.

Kao svoju nagradu od 84-godišnje gospođe Reich dobio 50 eura piše Crna-Hronika.

Danas, poginu dana poslije je pronašao novčanik sa 150 eura. Gotovo na istom mjestu, kao i prošle godine, u pekari gdje radi, našao je novčanik sa novcem i dokumentima. Naravnno novčanik je bio u vlasništvu sada 85-godišnje gospođe Reich koja ga je ovog puta nagradila sa 100 eura.

Fajko je još jednom pokazao kakav je čovjek i da mu je poštenje iznad svega, a o njegovom karakteru govori i primjer da staro društvo iz kluba u Srebrenici nije zaboravio i nekoliko puta je za bivše saigarče donirao vrhunsku sportsku opremu kupljenu svojim teško zarađenim novcem.

Kako kaže, tamo su ga naučili mati i otac

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79