Posvađao se sa daidžom pa mu zadao smrtonosni ubod tokom sukoba

Radovan Batar (30) iz Kmećana kod Banjaluke optužen je za ubistvo daidže Draženka Mačkića (41), kojem je zadao smrtonosni ubod nožem u leđa tokom sukoba na livadi u Gornjoj Lamoviti kod Prijedora.

Optužnicu je podiglo prijedorsko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Prijedoru.

Prema optužnici, zločin se desio 13. decembra prošle godine oko 22.45 časova na livadi zvanoj Gajevi, na kojoj je Batar, zajedno sa daidžom Draženkom i djedom Stojanom Mačkićem, postavio šator radi nomađenja i ispaše ovaca. Njih dvojica su prethodno bili zajedno u ugostiteljskom objektu “Peti neplan”, gdje su pili alkoholna pića.

“Nakon što su se vratili na livadu na kojoj je bio šator, Batar je započeo raspravu sa mlađim Mačkićem. U jednom momentu svađa je eskalirala u sukob. Oba su tokom obračuna uzeli po drveni štap sa metalnom kukom i udarali jedan drugog. Tim štapovima slučajno su udarili i Stojana Mačkića, koji se umiješao kako bi spriječio dalji sukob – navodi se u optužnici.

Dodaje se da su nakon toga obojica odbacili štapove i počeli da se tuku pesnicama i hrvaju. Tokom naguravanja su pali na tlo. Prema optužnici, dok su bili na zemlji, Radovan Batar je uzeo preklopni nož i ubo daidžu Mačkića u leđa.

U optužnici stoji da je “oštrica noža probila leđa i oštetila jetru, usljed čega je došlo do masivnog unutrašnjeg i vanjskog iskrvarenja iz velikih krvnih sudova jetre i nastupila smrt Draženka Mačkića”.

Mještanka Gornje Lamovite, ne želeći da joj se pominje ime, ispričala je da joj je kobne noći u kuću upao nepoznat muškarac i rekao joj da zove policiju jer će ga rođak ubiti.

“To veče iz pravca gdje je bio šator čula se galama, ali nismo obraćali pažnju. Nešto prije 23 časa u kuću je utrčao mladić i rekao: “Ubiće me, zovite policiju.” Skamenila sam se od straha i zaključala vrata. Dala sam mu telefon da zove policiju. Ubrzo je došla i policija, a jedan stariji muškarac je kukao. Čuli smo kasnije da je neko ubijen tamo livadi gdje im je bio šator. Ne znamo šta se desilo, bili smo preplašeni. Ne poznajem te ljude, čuvali su tu stado – rekla je ta mještanka nakon zločina, ne želeći da joj pominjemo ime.

Ona, kao i drugi mještani Gornje Lamovite, vjeruju da je svemu kumovao alkohol jer su daidža i nećak, koje su viđali i ranije, pili u lokalnoj kafani.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79